Dekbed

Dekbed

Een dekbed bestaat uit de tijk en de vulling. DE vulling van het dekbed bepaalt hoe warm een dekbed is. De tijk is het omhulsel van het dekbed. Deze houdt de vulling op zijn plaats. Een eenpersoons dekbed is prima geschikt voor de kinderkamer of voor een eenpersoons bed. Er bestaan dikke en dunne dekbedden. je kan kiezen uit dekbedden van hoge kwaliteit of een extra warm of voor een extra ventilerend dekbed.

Dekbed vulling

De vulling van een eenpersoons dekbed wordt bepaald door de dikte, het gewicht en de warmte.

Dons. De vulling bestaat uit dons met veren. Een eenpersoons dekbed van dons is houdt je warm. De warmte wordt bepaald door de hoeveelheid dons.

Zijde. Ben je gevoelig voor huisstofmijt of heb je het snel warm, dan is een eenpersoons dekbed met zijde als vulling een alternatief voor een donzen dekbed. Een zijden dekbed is lichter van gewicht, isoleert goed en valt soepel om je lichaam.

Katoen. Een katoenen dekbed isoleert en ventileert goed. De vulling bestaat uit dons en wol.

Wol. Wol neemt vocht op. Het bevat ook lanoline. Het is een zelfreinigende stof die een eenpersoons dekbed vuilafstotend en bacterie werend maakt.

Holle vezel. Dit is de beste keuze voor mensen met een huisstofallergie. Dit dekbed is wasbaar in de wasmachine. De vulling ventileert minder goed dan dons, katoen of wol. Een eenpersoons dekbed met holle vezel als vulling is isolerend en lichter dan een donzen dekbed.

Dekbed tijk

De tijk is de buitenste laag van een dekbed, gemaakt van verschillende materialen. Zoals synthesische tijk. Hierin zijn polyester, viscose of polyamide verwerkt. De tijk heeft een katoenen laag die ervoor zorgt dat de vulling niet naar buiten kan komen. Je hebt ook een dubbeldoeks tijk die uit twee doorgestikte lagen bestaat.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *