Wat doet een commercieel medewerker binnendienst?

Wat doet een commercieel medewerker binnendienst?

Een commercieel medewerker binnendienst is iemand die in bijna alle sectoren en bedrijven te vinden is. Soms voert iemand de functie alleen uit, soms gaat het om een team. Wat een commercieel medewerker binnendienst doet, hangt wat dat betreft af van de sector en het bedrijf, maar ook de grootte van het bedrijf. Een commercieel medewerker binnendienst is vooral iemand die veel communiceert. Dit is intern en extern. En daarbij houdt de commercieel medewerker binnendienst natuurlijk een commercieel oogpunt.

Werkzaamheden

Maar wat doet een commercieel medewerker binnendienst? Dat is heel uiteenlopend. Je adviseert in zo’n functie bijvoorbeeld klanten en maakt afspraken met ze. Maar je helpt ook met marketing- en verkoopacties, verzorgt offertes en nog veel meer. Commerciële gesprekken zijn ook onderdeel van de werkzaamheden van een commercieel medewerker binnendienst. Evenals het inschakelen van de juiste mensen en het afhandelen van klachten en servicewerkzaamheden. Ook administratieve taken horen bij de werkzaamheden van een commercieel medewerker binnendienst.

Doorgroeimogelijkheden

Je kunt bij Fabius een opleiding volgen voor de functie van commercieel medewerker binnendienst. Maar iemand in deze functie heeft ook nog mogelijkheden om door te groeien. Je kunt bijvoorbeeld met genoeg ervaring en expertise ook commercieel medewerker buitendienst, verkoopleider of accountmanager worden op termijn als je dat zou willen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon te blijven bij de functie van commercieel medewerker binnendienst. Alles over wat een commercieel medewerker binnendienst doet, vind je op deze pagina van Fabius.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *